The CITIZEN
the citizen caliber0200

The CITIZEN

 

Citizen Group presenteert het nieuwe mechanische uurwerk Caliber 0200 in samenwerking met La Joux-Perret S.A.

CITIZEN lanceert een nieuw model, The CITIZEN, uitgerust met het nieuw ontwikkelde mechanische uurwerk Caliber 0200, een geheel nieuw uurwerk dat CITIZEN geheel in eigen huis heeft ontwikkeld. De Cal. 0200 is het eerste nieuwe mechanische uurwerk van CITIZEN sinds 2010.

Deze keer hebben wij een beroep gedaan op de middelen en de deskundigheid van onze Zwitserse groepsmaatschappij Manufacture La Joux-Perret S.A.. Op deze manier hebben we voor dit horloge een nieuw esthetisch niveau bereikt, terwijl we tegelijkertijd een consistent hoog nauwkeurigheidsniveau kunnen garanderen. Het nieuwe uurwerk is voorzien van dezelfde balans met vrije veerspanning die wordt gebruikt in zeer nauwkeurige mechanische horloges, waardoor een grotere stabiliteit van de snelheid wordt gegarandeerd.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Een mechanisch horloge dat de essentie van een polshorloge belichaamt.

Sinds de oprichting in 1918 heeft CITIZEN zich ten doel gesteld hoogwaardige, betrouwbare en praktische horloges te produceren. CITIZEN ontwerpt zijn polshorloges, die hun debuut maakten in 1995, op basis van vier idealen die CITIZEN’s streven naar de essentie van het horloge weerspiegelen: perfecte nauwkeurigheid, perfecte kwaliteit, perfect design en betrouwbaarheid. Met een hoge nauwkeurigheid, hoge kwaliteit en een perfecte esthetiek is deze nieuwe toevoeging aan de lijn mechanische polshorloges van CITIZEN ontworpen om een gevoel van voldoening en tevredenheid te geven door het simpelweg te dragen – als de perfecte metgezel voor elke levensstijl.  

 

The CITIZEN – Caliber 0200

 

Een nieuw uurwerk dat de Japanse en Zwitserse horlogecultuur combineert.

Met het oog op de ontwikkeling van nieuwe mechanische horloges, verwelkomden wij in 2012 La Joux-Perret in de Citizen Watch Group. Het nieuwe uurwerk Cal. 0200 is het resultaat van de nauwe samenwerking en de technische uitwisselingen die door deze fusie mogelijk werden. CITIZEN voert alle ontwerp- en assemblagewerkzaamheden in eigen huis uit. En deze keer konden we ook profiteren van het brede scala aan decoratieve afwerkingstechnieken van La Joux-Perret. Dit nieuwe mechanische zelfopwindende uurwerk werd dus gecreëerd als een innovatieve fusie van de Japanse en Zwitserse horlogecultuur.

 

Het nieuwe Cal. 0200 uurwerk – precisie en aantrekkelijke esthetiek

De voorganger van CITIZEN, het Shokosha Watch Research Institute, werd in 1918 opgericht met als doel kwaliteitshorloges te produceren. Deze moesten kunnen concurreren met de gerenommeerde uurwerken die op dat moment in Japan werden ingevoerd. Na zes jaar hardnekkige ontwikkeling was het allereerste horloge van CITIZEN, het zakhorloge Caliber 16, geboren. Een horloge dat esthetiek en functionaliteit combineert.

Deze kwaliteiten – esthetiek en praktisch nut – zijn ook in de nieuwe Cal. 0200 in hoge mate gecombineerd. Met behulp van de nieuwste horlogetechnologieën is dit uurwerk ontworpen om de chronometernorm (ISO 3159) te overtreffen wat betreft de nauwkeurigheid van de tijdmeting, met een gemiddelde dagelijkse nauwkeurigheid* van -3 tot +5 seconden. Bovendien heeft het uurwerk een balans met vrije veerspanning, waardoor het zeer goed bestand is tegen schokken en slijtage. Horloges met een vrij opgeveerde balans staan bekend om hun vermogen om de koersstabiliteit in de loop van de tijd te behouden.

De afbeelding toont de wielen van het uurwerk in lagen over elkaar heen en laat de componenten van het uurwerk goed zien. Elk onderdeel is afgewerkt volgens de hoogste normen, waardoor de algehele esthetiek van het uurwerk wordt verbeterd.  

 

Cal. 0200 met vrij afgeveerde balans voor hoge schokbestendigheid

 

Componenten met hoge precisie, aantrekkelijk design en uiterst nauwkeurige tijdmeting.

Voor een hoge nauwkeurigheid en om een langdurige koersstabiliteit te bereiken, wordt een vrij opgeveerde balans gebruikt. De componenten die nodig zijn om deze nauwkeurigheid te bereiken, vereisen echter een zeer grote precisie bij de fabricage.

CITIZEN heeft een volledig nieuw fabricageproces voor het balanswiel ontwikkeld, dat de nodige precisie bij de verwerking en de uitzonderlijke schoonheid van het eindproduct garandeert. Voor het echappement is het LIGA fabricageproces*1 gebruikt om een uitstekende precisie te bereiken. Dit uurwerk is de som van de ervaring en kennis die CITIZEN heeft opgedaan in decennia van productie van onderdelen voor Eco-Drive*2 uurwerken.

Alvorens de armband te assembleren, onderwerpen wij de afgewerkte horloges aan strenge in-house tests gedurende in totaal 17 dagen om hun top-notch prestaties te garanderen. We voeren de tests onder verschillende omstandigheden uit. Zij omvatten tests in zes standen en bij drie temperatuurniveaus. Elk horloge gaat vergezeld van een conformiteitscertificaat waaruit blijkt dat het voldoet aan alle zeer hoge normen van CITIZEN.

 

Satijnen afwerking van de tandwieloverbrenging

Een nieuwe aandrijving en gedetailleerde afwerking voor de ultieme functionele schoonheid.

Het ontwerp van het Cal. 0200 uurwerk wordt bepaald door de esthetiek en de uitzonderlijke afwerking van de afzonderlijke onderdelen. De decoratieve afwerking van alle onderdelen van de tandwielkast, waaronder het oscillerende gewicht, de hoofdplaat en de bruggen, wordt mogelijk gemaakt door de gecombineerde knowhow en ervaring van CITIZEN en La Joux-Perret.

De bruggen bekoren met een satijnen afwerking. Het is samengesteld uit talrijke haarlijnen die een delicate glans creëren. De zorgvuldige diamantgeslepen afwerking van de randen zorgt ook voor een opvallend oppervlaktecontrast dat diepte creëert en visueel aantrekkelijk is.

 

Het ontwerp onderstreept de toekomstgerichtheid van CITIZEN

Het horloge heeft een gedurfde, strakke look die verwijst naar de vooruitstrevende aanpak van CITIZEN. De opvallende, lugloze kast creëert een opvallend silhouet, terwijl de afwerking het massieve roestvrijstalen materiaal tot zijn recht laat komen met een opvallend contrast tussen de haarlijn en de hoogglanzende afwerking. Op de arm vangen de kast en de armband het licht prachtig op, waardoor een elegante glans ontstaat die het horloge een opvallende aanwezigheid op de pols geeft.

 

Het ontwerp – contrast van haarlijn en hoogglans oppervlak

 

Subtiel kleurenspel op een monochrome wijzerplaat

Galvanoplastiek creëert een opvallend zandrimpelpatroon op de zwarte wijzerplaat van de NC0200-90E. De schaduwen die ontstaan door de speciale textuur creëren een fascinerend maar subtiel kleurenspel op de monochrome wijzerplaat.

De wijzerplaat is ook voorzien van het Adelaarsteken, waarop een adelaar met gespreide vleugels is afgebeeld. Met zijn uitzonderlijk sterke gezichtsvermogen kan de arend zijn prooi tot op 1.000 meter afstand waarnemen. De adelaar is dus een symbool van verziende blik en vooruitziende blik. Sinds de oudheid is de adelaar nauw verbonden geweest met de mens. Dit symboliseert de twee blijvende verplichtingen van The CITIZEN horloges: om altijd naar de toekomst te kijken en iemands ideaal na te streven, en om een vaste waarde te worden in het leven van de drager.

 

Een perfect accent voor elke levensstijl

CITIZEN is een horlogefabrikant die horloges in eigen huis kan produceren, van ontwerp en productie van onderdelen tot montage en afstelling. Alle expertise en vaardigheid van het bedrijf wordt toegepast in de interne uurwerken van de horloges van CITIZEN. Deze horloges zijn zo complex dat ze stuk voor stuk met de hand in elkaar gezet moeten worden door meester-horlogemakers die de levende belichaming zijn van het vakmanschap van CITIZEN. Van uurwerk tot afwerking wordt dit mechanische model volledig in CITIZEN’s eigen fabrieken in Japan gemaakt en vervolgens met de hand geassembleerd door onze zeer bekwame meester-ambachtslieden.

 

The CITIZEN Eagle Mark – een symbool van een vooruitziende blik

*De nauwkeurigheid wordt gemeten wanneer de beweging stilstaat. De dagelijkse nauwkeurigheid van mechanische horloges kan buiten de opgegeven waarden vallen als gevolg van variaties in de gebruiksomstandigheden (bijv. draagtijd, positie van het horloge, polsbewegingen en opwinden).

*1 Het LIGA-procédé is een gietprocédé voor de vervaardiging van ultrafijne geometrische structuren en micromechanische componenten met behulp van fotolithografie en elektrogieten.

*2 Eco-Drive is CITIZEN’s eigen technologie die horloges van stroom voorziet via zonlicht of kunstlicht, waardoor het niet meer nodig is om batterijen te vervangen.

There are no reviews yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

Land wählen