Citizen Watchista ispacen HAKUTO-R-ohjelman yrityskumppani
hakuto-r

Citizen Watchista ispacen HAKUTO-R-ohjelman yrityskumppani

100-vuotias japanilainen kellonvalmistaja, yksi maailman suurimmista kellonvalmistajista, ja ispace, inc. (“ispace”), Tokiossa pääkonttoriaan pitävä kuuntutkimusyyritys, on iloinen voidessaan ilmoittaa, että Citizenistä on tullut maailman ensimmäisen kaupallisen kuuntutkimusohjelman HAKUTO-R:n yrityskumppani.

hakuton kuumissio

(Kuva: HAKUTO-R:n laskeutumismoduuli ja mönkijä)

Super TitaniumTM sopii luotettavuutensa ja kestävyytensä ansiosta käytettäväksi HAKUTO-R-satelliiteissa

Tämän kumppanuuden avainkomponenttina Citizen käyttää Super Titanium™ -tuotettaan, Citizenin kehittämällä pintakarkaisutekniikalla käsiteltyä puhdasta titaania, HAKUTO-R:n laskeutumismoduulissa ja mönkijässä käytettävissä titaaniosissa.

Titaania, jonka ispacen insinöörit valitsivat sen keveyden ja kestävyyden vuoksi, käytetään HAKUTO-R:n laskeutumismoduulin ja mönkijän erilaisiin mekaanisiin osiin. Citizen ja ispace ovat asettaneet tavoitteeksi Citizenin kellojaan varten kehittämän kevyen, naamuuntumattoman ja korroosionkestävän Super Titaniumin™ käytön, jolla pyritään parantamaan HAKUTO-R-satelliittien titaaniosien luotettavuutta ja kestävyyttä.

Super Titanium™ kehitettiin Citizenin kehittämällä “Duratect”-teknologialla, jossa käytetään erityisiä käsittelytekniikoita, kuten ionipinnoitusta, kylmäplasmaa, kaasukarkaisua ja kaksoispinnoitusta, sellaisen titaanimateriaalin aikaansaamiseksi, joka on 6 x kovempaa kuin ruostumaton teräs, jonka käyttöikä ja kulutuksenkesto ovat erinomaiset ja jossa silti säilyy titaanin keveys. Tämän kumppanuuden puitteissa Citizen hankkii materiaalin puhtaasta titaanista, käsittelee sen Duratect-käsittelytekniikalla ja käyttää sen vastaaviin osiin HAKUTO-R-laskeutumismoduulissa ja -mönkijässä.

Kun Citizen oli vuonna 1970 tuonut markkinoille ensimmäisen puhtaasta titaanista valmistetun kellon, se alkoi esitellä titaanin parhaita ominaisuuksia. Vuosien tutkimus- ja kehitystyön jälkeen Citizen kehitti Duratect-teknologian. HAKUTO-R-kumppanuuden myötä Citizen Watch Co. Ltd. alkaa nyt käyttää valmistusteknologiaansa – jonka tarkoituksena on tähän mennessä ollut ainoastaan maanpäällinen käyttö – kuun tutkimiseen.

HAKUTO-R-missioiden yhteydessä ispace ja Citizen testaavat Super Titaniumin™ käytöstä saatuja tuloksia HAKUTO-R:n laskeutumismoduulissa ja mönkijässä ja kehittävät sitä edelleen yhteiseen käyttötarkoitukseensa kuun tutkimisessa.

Takeshi Hakamada, ispacen perustaja ja toimitusjohtaja: “Citizenin titaanikelloteknologian käyttö HAKUTO-R:n laskeutumismoduulissa ja mönkijässä on havainnollinen esimerkki siitä, miten maan päällä käytettävät teollisuuden tekniikat voivat tarjota kannattavia ratkaisuja avaruusmatkailutekniikkaan. Teemme edelleen aktiivista yhteistyötä kumppaniyritystemme kanssa kyseenalaistaaksemme aluesuunnittelun perinteiset ajattelutavat.”

Tietoja HAKUTO-R:stä ja ispacesta

ispace, inc. https://ispace-inc.com/

ispace, inc. (ispace) on yksityinen kuuntutkimusyritys, jonka visiona on laajentaa ihmisten läsnäoloa maata laajemmalle alueelle. Yrityksellä on 100 työntekijää 13:sta eri maasta, se toimii Japanissa (pääkonttori), Yhdysvalloissa ja Euroopassa, ja se on solminut kumppanuussopimukset Japan Aerospace Exploration Agencyn (JAXA) ja Luxemburgin hallituksen kanssa. ispace on kerännyt lähes 95 miljoonaa dollaria (USD) Serie A:ssa – Japanin suurin rahoitussumma ja suurempi kuin millään avaruusmatkailuyrityksellä koskaan. ispace hallinnoi myös HAKUTO-tiimiä, joka on yksi viidestä finalistista Googlen Lunar XPRIZE -kilpailussa.

HAKUTO-R https://ispace-inc.com/hakuto-r/

HAKUTO-R on maailman ensimmäinen kaupallinen kuuntutkimusohjelma. Se sisältää ispacen kaksi ensimmäistä kuumissiota: mission 1, pehmeän laskeutumisen kuuhun vuonna 2021, ja mission 2, laskeutumisen kuuhun ja mönkijän valmistamisen kuun pinnan tutkimista varten vuonna 2023. Molemmissa missioissa ispacen laskeutumismoduuli toimii toissijaisena hyötykuormana SpaceX:n Falcon 9 -raketissa. Ohjelman tarkoituksena on pohjan luominen usein käytettävälle ja edulliselle alustalle kuuhun laskeutumista varten.

Super TitaniuminTM alkuperä

Super TitaniumTM keksittiin jo vuonna 1960, jolloin ensimmäinen Apollo-kuumissio todisti titaanin potentiaalin teollisuuden materiaalina. Tämän tulevaisuuden näkymän inspiroimina CITIZENin insinöörit alkoivat tutkia, miten titaania voitaisiin hyödyntää kelloteollisuudessa.

Vuonna 1970 CITIZENin valmistama X-8-kronometri oli maailman ensimmäinen kello, jossa oli massiivinen titaanikuori. Nimi kertoi suurista odotuksistamme titaanin ja sen monipuolisten mahdollisuuksien suhteen.

citizenin ensimmäinen titaanikello

1970 – X-8-kronometri Maailman ensimmäinen kello, jossa oli massiivinen titaanikuori

Lue lisää Super Titaniumista ja materiaalin käytöstä kellojemme valmistuksessa.

There are no reviews yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Ala kirjoittaa ja hae painamalla Enter

Land wählen