TECHNOLOGY

Eco-Drive

Eco-Drive

Kello, joka ei pysähdy koskaan, missä ikinä oletkaan.

Yksi Citizenin haasteista oli kehittää kello, joka ei pysähtyisi koskaan, huolimatta siitä missäpäin maailmaa olet.
Vuonna 1976 Citizen kehitti maailman ensimmäisen, vain valoa energianaan käyttävän, analogisen kellon.
Tämä teknologia, joka nykyään tunnetaan nimellä Eco-Drive, on energian varastointijärjestelmä, jossa aurinkopaneelit
lataavat kellon akun kaikenlaisessa valossa.

Alan pioneerina Citizen haastaa itseään kehittämään tätä teknologiaa koko ajan paremmaksi.

Citizen Eco-Drive on saanut tunnustusta ympäristöystävällisyytensä ansiosta ympäri maailmaa. Citizenille myönnettiin Japanissa vuonna 2014 Eco Mark Awardin kultainen palkinto, ensimmäisenä kelloalalta. Palkinto on tunnustus kuluttajien ympäristötietoisuuden lisäämisestä, jota Citizen lisännyt juuri Eco-Drive-kelloillaan.

Valolla latautuvat kellot

Eco-Drive on suunniteltu muuttamaan sekä luonnon valon että keinotekoisen valon energiaksi kellolle. Kellot, joissa on Eco-Drive energian varastointijärjestelmä, eivät tarvitse pariston vaihtoa tai kellon vetoa käydäkseen.

Helppo ladata vaikka himmeässäkin valossa

Eco-Drive kello latautuu missä tahansa valossa.
Valo on ainoa energian lähde, jota Eco-Drive kello tarvitsee käydäkseen.

Darkness Is Not a Concern

One of the factors that distinguishes CITIZEN's Eco-Drive from other methods of keeping watches running at all times is its “power life.”
Most Eco-Drive watches continue running for more than six months on a full charge, even in total darkness.
Thanks to our power saving function, we make watches that can operate for up to even seven years without light.

Teknologiat

Valoenergian sukupolvi

Eco-Drive muuttaa tehokkaasti minkä tahansa valon, auringon valon tai keinotekoisen valon, energiaksi riippumatta kellon muotoilusta. CITIZEN on keskittänyt kehityksen kahteen erilaiseen aurinkopaneeliin.

Perus aurinkopaneeli

Tämä on eniten CITIZENIN kelloissa käytettävä aurinkopaneeli lataa kellon akun tehokkaasti, koska se on suoraan kellotaulun alla.

Aurinkokenno

Tämä renkaan mallinen aurinkopaneeli kiertää kellotaulun kehällä ja lataa myöskin tehokkaasti akun. Se antaa kellotaulun suunnittelulle enemmän mahdollisuuksia, koska taulun ei tarvitse olla kokonaan läpinäkyvä valolle.

Ympäristöystävällisyys

Eco-Drive muuttaa tehokkaasti minkä tahansa valon, auringon valon tai keinotekoisen valon, energiaksi riippumatta kellon muotoilusta. CITIZEN on keskittänyt kehityksen kahteen erilaiseen aurinkopaneeliin.

Vähäisen enrgian varoitusmerkki

Kun kellon akussa on enää noin kahden vuorokauden käyntiin energiaa, varoittaa sekuntiosoitin siirtymällä 2 s harppauksin eteenpäin. Kun akku on ladattu taas täyteen, sekuntiosoitin kulkee normaalisti.

The functions of the watch differ by model.

Energian säästötoiminto

Eco-Drive kello, jossa on energian säästötoiminto, ei liikuta viisareita pimeässä säästääkseen enrgiaa. Kun kello saa taas valoa, se siirtää viisarit automaattisesti oikeaan aikaan ja jatkaa käymistään normaalisti.

CITIZENIN vahva ja jatkuva sitoutuminen ympäristöystävällisyyteen ja tekniseen kehitykseen näkyy Eco-Drive-mallistossa, joka kehittyy kaiken aikaa.

Valon tason näyttö

CITIZEN kehitti ensimmäisenä maailmassa* analogiseen kelloon valon tason näytön. Se näyttää millainen kellotauluun kohdistuvan valon taso on kullakin hetkellä.

* CITIZEN WATCH CO., LTD:n teettämän tutkimuksen mukaan.

Story

Energiaa tulevaisuudelle

1970 –luvun energiakriisi oli yksi niistä tekijöistä, joka aloitti CITIZENin tutkinnan mahdollisista vaihtoehtoisista energian lähteistä. Ajan henki ohjasi kehityksen “valoenergiakelloon”, joka toimisi auringon valolla. 1970 luvulle mentäessä paristokäyttöiset quartz kellot olivat vallanneet markkinat Japanissa ja niistä tuli kaikkien aikojen suositumpia kelloja. Samaan aikaan CITIZEN huomioi useita puutteita quartz kelloissa, kuten mm. kellon käynnin kestoaika: Paristokello vaatii pariston vaihdon tietyin ajoin. Samoin huomioitiin vanhojen paristojen aiheuttamat negatiiviset ympäristövaikutukset. Paristokello ei ollut ympäristöystävällinen.

Ensimmäinen valoenergialla käyvä analoginen kello

Ensimmäiset aurinkopaneeliakut olivat liian isoja ja helposti rikkoutuvia rannekelloihin. Koon pienentäminen tuntui mahdottomalta jopa CITIZENin suunnitteluosastolle. Vuonna 1974 CITIZEN valmisti ensimmäisen prototyypin analogisesta kellosta, jossa oli pyöreä aurinkopaneeli kellotaulussa. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1976, lanseerattiin ensimmäinen valoenergialla latautuva kello. (Cryston Solar Cell)

 • 1974

 • 1976

Kello, joka ei pysähdy koskaan

Alussa, kun Crystron aurinkopaneeliakku tuotiin markkinoille, sen lataama energia varastoima energia oli suhteellisen pieni suhteessa saatavaan energiamäärään. Akun kestoaika oli vielä pieni verrattuna paristokelloihin, jotka kävivät huolimatta vuorokauden ajasta. Lisääntynyt kysyntä tälle vaihtoehtoiselle energian varastoinnille ja monien muiden alojen valoenergialla toimivien tuotteiden kasvu ajoi CITIZENin insinöörejä 1980-luvulla entisestään kehittämään valoenergialla toimivaa kelloaan. Monien raskaiden kehitysponnistelujen tuloksena CITIZEN lanseerasi maailman ensimmäisen kellon, jonka akku kesti jopa 200 tuntia täydellä latauksella. Vuonna 1995 CITIZEN lisäsi kellon varastointia varten litiumioniakun, jonka seurauksena syntyi analoginen kello, joka toimi kuusi kuukautta tai jopa kauemmin täydellä latauksella.

 • 1986

Eco-Drive

CITIZENIN oma aurinkoenergiateknologia, joka nykyään tunnetaan nimellä “Eco-Drive” on merkki teknologisista saavutuksista sekä osoitus CITIZENin omistautumisesta ympäristöystävällisyyteen. Tärkein viesti, jonka CITIZEN haluaa kuitenkin tällä nimellä ja logolla kertoa on se, että CITIZEN haluaa olla brändi kaikille ihmisille joka puolilla maailmaa

Loppumaton haaste

CITIZENin motto —Better Starts Now— on lause, joka on jokaisen CITIZENin maailman ensimmäisenä kehittämän teknologian takana. Se jatkuu tänäkin päivänä etsiessämme entisestään kehittyneempiä mahdollisuuksia valoenergialla käyviin kelloihin ja mniiden muotoiluun. Kaikella kehityksellä tähdätään siihen, että kelloa olisi entistä miellyttävämpi käyttää.

 • 1998

  Maailman ensimmäinen
  valoenergialla latautuva
  Eco-Drive sukelluskello

 • 2010

  Maailman ohuin*
  Eco-Drive Radiokontrolloitu
  kello.

  4.9mm thick
  lanseeraus vuonna 2010

 • 2011

  The world's smallest
  light-powered
  radio-controlled
  watch

  24.5mm radius
  at the time of release in 2010

 • 2012

  Light-powered
  watch,
  which takes in light
  from the side of its case

 • 2013

  The world's first
  Bluetooth light-powered
  watch

Note : There are models which are no longer in production or not available in some markets.